eToro Review 2018

ÖPPNA KONTO
 • 65% of retail investor accounts lose money

eToroReview

eToro Recension

eToro, som startades år 2006 som RetailFX, är en social onlineplattform för handel med aktier, valutor, index och råvaror som grundades av de två syskonen Ronen och Yoni Assia och deras partner David Ring. De två bröderna och deras partner startade eToro med målet att erbjuda en onlinebaserad finanshandelsplattform som är användarvänlig och som passar handlare med alla nivåer av erfarenhet. Det affärskonceptet visade sig vara mycket framgångsrikt, och nu har de miljontals användare över hela världen. eToro lockar tusentals nya användare varje dag, och har blivit världens främsta sociala handelsplattform.

Med eToros innovativa och intuitiva “OpenBook” handelsplattform kan handlare nu handla olika typer av finansiella instrument, såsom råvaror, aktier, valutapar och index. “CopyTrading”-funktionen som ingår i eToros handelsplattform låter också nybörjare kopiera handel från mer erfarna handlare, vilket ger de mer erfarna handlarna en möjlighet att använda sina handelskunskaper för ytterligare en källa till avkastning. För att hålla jämna steg med de föränderliga trenderna inom branschen utvecklade och lanserade eToro sin innovativa handelsapp som låter eToros handlare handla direkt från sina smarttelefoner.

eToro Video Recension

eToro Regleringar

När det gäller tillsyn är eToro reglerad i 2 olika områden, Storbritannien och Cypern.

 • I Storbritannien är eToro verksamma genom eToro (UK) Ltd och registrerade hos Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) under FCA referensnummer 583263. Då både CySEC och FCA är verksamma under direktivet Markets in Financial Instruments (MiFID), så betyder det att eToro är en MiFID-kompatibel mäklare som har tillstånd att verka inom Euroområdet.
 • På Cypern omfattas eToro av Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC). De är licensierade under Cyprus Investment Firm (CIF) licensnummer 109/10, så eToro uppfyller strikta regleringskrav såsom drift med tillräcklig kapitalisering och att ha skilda konton för kunders medel.

etroro-review-1

eToro Pålitlighet

Under de senaste tio åren sedan eToro började sin verksamhet har mäklaren fått ett rykte inom onlinehandelscommunityt som en av de mest välrenommerade mäklarna i branschen. Deras tjänster och “OpenBook”-handelsplattform har presenterats i många internationella finansiella tidskrifter såsom Forbes, Financial Times, Finance Magnates, Fintech Finance och till och med på det amerikanska TV-nätverket CNBC.

Som nämnts tidigare är eToro reglerad av både Storbritanniens FCA och Cyperns CySEC. Båda dessa tillsynsmyndigheter har strikta regler som eToro måste följa. Förutom tillsyn skyddas eToros investerare av täckning från Storbritanniens Financial Services Compensation Scheme och CySECs Investor Compensation Scheme. Alla eToros kunders medel hålls på separata konton hos förstklassiga bankinstitut.

etror-review-2

När det gäller webbsäkerhet använder sig eToro av SSL-krypteringsteknik för att försäkra sig om att all känslig data skyddas mot obehörigt intrång. Slutligen, som en transparent och etisk mäklare, delar eToro inte någon av kundens personuppgifter med någon utan kundens tillåtelse.

eToro Handelsplattform

Det som gör eToro helt unik jämfört med andra onlinehandelsmäklare i branschen är deras egenutvecklade “OpenBook”-handelsplattform.

När handelsplattformen först lanserades år 2010 var det den första sociala handelsplattformen av sitt slag. Det här gav eToro fördelen av att vara den första mäklaren som introducerade konceptet social handel för onlinehandelsindustrin. Med andra ord har eToro förtjänat sitt rykte som pionjärmäklare för social handel inom onlinehandelsbranschen.

etoro-review-3

Till skillnad från traditionella onlinehandelsplattformar drar eToros handelsplattform nytta av den kollektiva visdomen för att hjälpa handlare att maximera avkastningen på sina investeringar. Den sociala handelsplattformen låter handlare se varandras handelsstatistik, såsom deras marknadspositioner, vinstnivåer och vilka handelsstrategier de använder sig utav i realtid. Det är genom OpenBook-handelsmetoden som eToro kan riva alla murar mellan handlare, och därmed hjälpa dem skynda på inlärningsprocessen bland handlare på det sociala handelsnätverket.

Mobilhandel

Förutom den webbaserade handelsplattformen som erbjuds av eToro så kan handlare också ladda ner en Android- och iPhoneapp med eToros handelsplattform till sina smarttelefoner. Mobilappen låter handlare se flöden från andra handlare på eToros sociala handelsnätverk i realtid, precis som på den webbaserade OpenBook-plattformen. Dessutom kan handlare i mobilappen se priser för alla instrument innan de lägger en order. De kan också hålla koll på sina handelskonton, såväl som interagera med andra handlare på det sociala nätverket.

eToro Handelstyper/Instrument

När det gäller de olika instrument som finns tillgängliga för handel hos eToro inkluderar de ett brett utbud av internationella aktier, index, ädelmetaller, råvaror, valutapar (forex) och börshandlade fonder (ETF). I början av 2014 introducerade eToro även handel med kryptovalutan Bitcoin, men till skillnad från andra mäklare i branschen där Bitcoin handlas som en valuta, kan man hos eToro handla Bitcoin som ett CFD-derivat. Med andra ord kommer handlare på eToros sociala handelsnätverk att köpa och sälja kryptovalutan som ett värdepapper som följer priset för Bitcoin på den öppna marknaden.

eToro Kontotyper

Hos eToro håller man det enkelt så att handlare, speciellt nybörjarhandlare, inte blir överväldigade av antalet val de måste göra för sina konton. Därför kan du hitta 2 typer av handelskonton hos eToro, ett standardhandelskonto, och ett övningshandelskonto. För att öppna ett standardkonto behövs det bara en första insättning på 50$.

eToro Demokonto

När det gäller övningskonton hos eToro får handlare som registrerar ett konto en första insättning på 100.000$ i virtuell valuta. Plattformen låter handlare göra försök med sina handelsstrategier utan några finansiella risker. Det ger också potentiella handlare hos eToro möjligheten att testa eToros tjänster och handelsplattform innan de satsar några riktiga pengar.

eToro Islamiskt/Swapfritt konto

Ett swapfritt handelskonto eller Islamiskt handelskonto är också tillgängligt vid förfrågan för handlare som vill handla på de finansiella marknaderna utan att bryta mot Shariaprinciperna.

eToro Provision & Spreads

eToro tar inte ut någon årlig avgift eller provision för handlare som går med i deras sociala handelsnätverk. Istället tar eToro ut ett spread ovanpå prisnoteringen som de får från marknaden. eToro försäkrar sina handlare om att de inte kommer att lida av slippage när de utför handel.

För att ge våra läsare en uppfattning om de spreads som tas ut av eToro finns här nedanför en lista över typiska spreads som handlare debiteras för några av de mest handlade instrumenten (spreads kan variera enligt mäklarens villkor).

Instrument

Typiskt spread (i pips)

EUR/USD 3 pips
EUR/GBP 4 pips
EUR/CHF 5 pips
EUR/JPY 4 pips
EUR/AUD 7 pips
EUR/CAD 7 pips
USD/CAD 3 pips
USD/JPY 2 pips
USD/CHF 3 pips
AUD/USD 4 pips

eToro Insättningar & Uttagsalternativ

eToros handlare har nästan ett dussin olika metoder de kan använda för att finansiera sina konton. Dessa metoder inkluderar följande:

 • Kredit / betalkort
 • Giropay
 • Neteller
 • PayPal
 • Skrill Limited
 • WebMoney
 • Banköverföring
 • Wirecard
 • Yandex
 • China Union Pay

Den effektivaste metoden för att göra insättningar är genom kreditkort och eWallets såsom NETELLER och Skrill. Vanligtvis sätts pengarna in omedelbart på kundens handelskonto.

etoro-review-4

Uttag av pengar från ett eTorohandelskonto kan göras genom kreditkort, PayPal och banköverföring. Den exakta metoden som används för uttag av pengarna beror på metoden som användes för att göra insättningen. Till exempel, om en handlare finansierar sitt handelskonto med sitt kreditkort kommer även uttagsmetoden att vara kreditkort. Den typiska behandlingstiden som krävs för en uttagsbegäran är en arbetsdag. Det kan dock ta ytterligare tid innan pengarna faktiskt finns på handlarens bankkonto.

eToro Bonus & kampanjer

eToro har ett program som heter “Popular Investor”-programmet som låter en handlare tjäna ytterligare inkomst medan de handlar på marknaderna för personlig vinning. Med “Popular Investor”-programmet kommer en handlare som låter andra kopiera hans/hennes handel att tjäna extrabetalningar på upp till 2% av de årliga tillgångarna i deras managementportfölj. Dessa betalningar är utöver alla andra vinster som handlaren kan få från sina egna handelsaktiviteter. Dessutom så får populära och framgångsrika investeringshandlare också en 100% spreadrabatt för all sin handel.

etoro-review-5

eToro Kundtjänst

Kundtjänsten hos eToro är tillgänglig 24 timmar per dag under veckans 5 handelsdagar. Handlare som behöver hjälp från kundtjänsten kan kontakta dem genom e-post, fax eller genom att ringa telefonnumren som uppges. För alla icke-engelskspråkiga kunders skull finns eToros hemsida på flera olika språk.

eToro Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Användarvänlig handelsplattform
 • Egenutvecklad plattform: Kopiera handel & alternativ för social handel
 • Demokonto erbjuds
 • Låga krav på minsta insättning
 • Brett utbud av finansiella instrument
 • Ingen slippage

Nackdelar

 • Inget val mellan handelsplattformar
 • Kundtjänst är tillgänglig 24/5, inte på helger

eToro Frågor & svar

 • Är eToro reglerad?

Ja. eToro är reglerad i 2 olika områden. I Storbritannien är mäklaren reglerad av Financial Conduct Authority. Dessutom är eToro reglerad av Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC). Att regleras av båda dessa regleringsorgan innebär att eToro är MiFID-kompatibel.

 • Hur säker är eToro – Är eToro en bluff?

När det gäller integritet hålls alla personliga och privata uppgifter under hård säkerhet för att förhindra obehörig åtkomst. Mäklaren använder också SSL-säkerhetsteknik för att säkerställa att hackare inte kan få tillgång till känslig information på eToros servrar.

 • Var är eToros säte?

EToro har sitt huvudkontor i Limassol, Cypern. Mäklaren upprätthåller emellertid också en operationsbas i City of London för att betjäna sina kunder som är baserade i Storbritannien.

 • Hur tjänar eToro pengar?

eToro tar inte ut någon provision vid handel. Istället tjänar mäklaren pengar genom att ta ut en spread på priserna som uppges till handlarna.

 • Hur sätter man in pengar på konton hos eToro?

För att göra en insättning på ett eTorokonto kan handlare använda sitt kredit/betalkort, eWallets eller genom banköverföring. Den snabbaste insättningsmetoden är kreditkort och eWallets, då pengarna omedelbart sätts in på handelskonton.

 • Hur tar man ut pengar från eToro?

To withdraw funds from an eToro trading account, traders can do so through their credit cards or through bank wire transfer. Normally the funds are withdrawn using the same method that was initially used for depositing funds into the trading account.

 • How to open an account with eToro?

För att ta öppna ett konto hos eToro behöver du fylla i kontoregistreringsformuläret och skicka in det till eToro. Livehandel är endast möjlig när du har satt in minst 50$ på handelskontot.

 • Är eToro pålitlig?

Ja. eToro har redan etablerat ett rykte för tillförlitlighet bland handlare i handelscommunityt. Mäklaren har också omnämnts i en rad finansiella tidskrifter, såsom Forbes, som en av de viktigaste aktörerna i inom onlinehandel.

 • Använder sig eToro av MetaTrader?

Nej, eToro använder sig inte av MetaTrader-plattformen. Istället erbjuder eToro sina kunder den egenutvecklade handelsplattformen “OpenBook”. Huvudfördelen med OpenBook-handelsplattformen är funktionen som låter användare kopiera handel, vilket låter nybörjarhandlare kopiera handel från mer erfarna handlare.

 • Vad erbjuder eToro för hävstång?

Hos eToro erbjuds hävstång på upp till 1:400. Vänligen notera att eToro har en policy för att reducera handlares handelsrisker för att försäkra sig om att de inte är överexponerade på marknaden.

Sammanfattning

eToro, när det kommer till social handel, har ingen konkurrent i branschen. Deras intuitiva handelsplattform låter handlare kopiera från mer erfarna handlare, men den ger även rum för interaktion mellan handlare på det sociala handelsnätverket. Oavsett om du är en erfaren handlare som vill dra nytta av dina kunskaper eller om du är ny inom onlinehandel och saknar handelserfarenhet är eToro den perfekta mäklaren att börja handla med.

eToroÖversikt

Företagsinformation

MäklaruppgifterInfo
Reglerat av ASIC, CySEC , FCA
HuvudkontorslandCypern
Grundat år2007
BörsnoteradeNej
Antal anställda500

Insättningsalternativ

Kreditkort, Skrill, MoneyGram, Neteller , PayPal, Webmoney, Western Union, Banköverföring

Uttagningsalternativ

Kreditkort, Skrill, MoneyGram, Neteller , PayPal, Webmoney, Western Union, Banköverföring

Kontaktinformation

Handelskonto Alternativ

KontotypInfo
Minimum Insättning $200
Max hävstång1:30
MinikontoNej
DemokontoJa
Segregerat Konto Nej
Islamiskt KontoJa
Hanterat KontoJa

eToro Handelsfunktioner

Passande För

HandlarnivåJa/Nej
NybörjareJa
AvskalningNej
DagshandelJa
Handel VeckovisJa
Swing-handelJa
Social HandelJa

Kundtjänst

TidJa/Nej
24 Timmars SupportJa
Support Under HelgerNej

Kundsupport Språk

Arabisk , Kinesiska, Holländsk , Engelska , Finska , Franska, Tyska, Grekiska , Italienska, Japanska , Flerspråkig, Polska , Portugisiska , Ryska, Spanska, Svenska, Turkiska

Handelstjänster

TjänstInfo
Stöttade Byteshandelsplattformar eToro Plattform
Provision På HandlingarJa
E-postnotifikationerJa
Garanterad Stoppa Förlust Ja
Garanterade BegränsningsordersJa
OCO Orders Ja
SäkringsstrategierJa
Automatiserad HandelJa
Mynt i kryptovalutorJa

Instrument som Stöds

Typ av instrumentJa/Nej
Valutor Ja
Handelsvaror Ja
CFDsJa
IndexJa
ETFsNej
AktierJa
KryptovalutorJa

eToroAnvändaromdömen

Betygsätt denna mäklare
 • 1.0
  fraud with ibs
  m.nabi
 • 1.0
  Strange verification Process
  Oleg
 • 5.0
  Excellent Broker
  Robert
 • 1.0
  Scam
  Sam
 • 1.0
  Scam
  Mark
Läs fler användaromdömen om eToro

Senaste Tweets av@etoro

Öppna konto hos eToro65% of retail investor accounts lose money

Toppkampanjer

Toppmäklare