FXEMPIRE
Alla
Ad
Reklam
Reklam
Bob Mason
Lägg till Bokmärken

Vem kommer vi ihåg från detta år, med så mycket volatilitet på marknaderna, vilket gav investeraren en möjlighet att blomstra eller falla…?

Donald Trump behöver rankas upp där som nummer ett, med Janet Yellenas som nummer två, även om Trump skulle vara lite stött om han fick se Yellen som nummer två.

Det skulle vara svårt att ge första platsen till någon annan för det enkla faktumet att, sedan fredag 4 november :

  • Dollar Spot Index har gått upp till 6.06%.
  • Guld har rasat ner till 13.3%.
  • Dollar – Yen har flyttat till ¥12 117.55, med en 13.99% vinst som indikerar hur riskvänlig den tillträdande presidenten är och kanske den mest spektakulära.
  • Dow har flyttat från 17,888.28 till 19,942.09. även om vinsten inte är lika imponerande i procentandelar som guld och Yen-utvecklingarna, är faktumet att det som redan ansågs vara ett överprisat värde har lyckats gått upp över 1,000 poäng under mindre än 7 veckor, fantastiskt.

FEDs ordförande förtjänar verkligen en del av äran, efter att ha tagit US-ekonomin genom den globala finanskrisen till något som liknar en mogen ekonomi idag.

Resten måste inkludera:

Vladimir Putin: Som hjälpande hand i Trumps seger, ett hett ämne som debatteras, sätts Putin på tredje platsen, men han har också haft ett stort inflytande på den globala politiska arenan under hela året, vilket indirekt påverkar de finansiella marknaderna, med spänning med Turkiet och med Demokraterna, för att inte tala om hans önskan för ett starkare fotfäste i Mellanöstern. Putin har spelat ett mer globalt spel och nu när Trump väntar på 20 Januari-invigningen, kan allt vara avgjort, med ryska rubeln som har gått 15,6% på ett år.

En sak är säker, skulle demokraterna komma tillbaka till makten om 4 år, kommer det att finnas en arvfråga att brottas med och det kommer inte att bli lätt.

Haruhiko Kuroda: Chefen för Bank of Japan startade året med en smäll, genom att släppa räntor ner till negativt territorium för första gången i historien i slutet av januari, bara för att yenen skulle gå upp 3,5% dagarna efter beslutet. BOJ guvernören glömde en kardinalregel : BoJs penningpolitik och valutainterventioner har ett begränsat inflytande över aptiten för Yen under perioder av marknadsstress och  FEDs växling till en mer lågräntad politik.

Han var tvungen att möta parlamentet och motivera beslutet och till denna dag förblir BOJ under granskning angående huruvida det kommer att uppnå sitt inflationsmål på 2%.

David Cameron: Storbritannien har i stort sett David Cameron att tacka för Brexit, då även Brexit-lägret var dåligt förberedda för chockresultatet, vilket ska krediteras minst lika mycket till regeringens bristande förmåga, som till Brexit-lägrets kampanj.

Statsministern avgick snyftandes, med valutan fallandes från $ 1,4877  innan folkomröstning till $ 1,2123 efter folkomröstning och låt oss inte glömma blixtkraschen i oktober, som skickade växelkursen ner 9% till $ 1,14 på mindre än en minut, vilket ledde oss alla till att uppfriska våra diagram i misstro.

Mark Carney: BoE guvernören är förvisso värd en plats i topp 10, hans lugna men bestämda tal angående resultatet av EU-folkomröstningen lättade omedelbart marknadens panik, med FTSE100 studsandes från 5,982.2 efter folkomröstning till långt över före-folkomröstningen-nivåer på några dagar, efter att marknaden bestämde sig för att lita på guvernörens försäkringar, med god anledning.

Brexitpaniken hade utplånat en enorm $ 2.08tn andel av globala aktier i efterdyningarna av folkomröstningens resultat.

Khalid al-Falih: Vi skulle normalt vilja ackreditera OPEC medlemmars avtal för produktionminskande till generalsekreteraren, men den slutliga överenskommelsen måste tillskrivas till saudierna och deras vilja att svälja deras stolthet för att återställa prisstabiliteten. WTI hade träffat ett lågvärde på $ 26,02 i februari. Det fanns tvivel om att saudierna skulle kunna lägga undan sitt agg mot iranierna, efter det misslyckade avtalet i april men i slutändan gjorde de det och WTI sitter nu på $ 52,5, efter att OPEC kom överens om att minska produktionen för första gången på 8- år.

Med val i viktiga medlemsländerna i EU 2017, en möjlig europeisk bankkris och kanske en asiatisk skuldkris, kan 2016 verka som en promenad i parken. Några av de inblandade i förra årets ekonomi har överlevt, andra kommer att tacka gud för att de är ute ur spelet.

Reklam
Missa inget!
Upptäck vad som får marknaderna att röra på sig. Registrera dig för en daglig uppdatering som levereras till din inkorg

Senaste Artiklarna

Se Alla
Loading
Loading

Handla Med En Reglerad Mäklare

VIKTIGA FRISKRIVNINGAR
Innehållet som tillhandahålls på webbplatsen innehåller allmänna nyheter och publikationer, vår personliga analys och åsikter och innehåll från tredje part, som endast är avsedda för utbildnings- och forskningsändamål. Det utgör inte och bör inte läsas som någon rekommendation eller råd att vidta några som helst åtgärder, inklusive att göra några investeringar eller köpa någon produkt. När du fattar något ekonomiskt beslut bör du utföra dina egna due diligence-kontroller, tillämpa ditt eget gottfinnande och rådfråga dina kompetenta rådgivare. Webbplatsens innehåll riktas inte personligen till dig, och vi tar inte hänsyn till din ekonomiska situation eller dina behov. Informationen på denna webbplats tillhandahålls inte nödvändigtvis i realtid och är inte nödvändigtvis korrekt. Priserna som tillhandahålls häri kan tillhandahållas av marknadsförare och inte av utbyten. Varje handel eller annat ekonomiskt beslut du fattar är på ditt fulla ansvar, och du får inte lita på någon information som tillhandahålls via webbplatsen. FX Empire ger ingen garanti angående informationen på webbplatsen och ansvarar inte för eventuella handelsförluster som du kan drabbas av på grund av användning av informationen på webbplatsen. Webbplatsen kan innehålla annonser och annat reklaminnehåll. och FX Empire kan få ersättning från tredje part i samband med innehållet. FX Empire stöder inte någon tredje part eller rekommenderar att använda någon tredje parts tjänster och tar inte ansvar för din användning av sådan tredje parts webbplats eller tjänster. FX Empire och dess anställda, befattningshavare, dotterbolag och intresseföretag är inte ansvariga och ska inte heller de hålls ansvariga för förlust eller skada till följd av din användning av webbplatsen eller beroende av informationen på denna webbplats.
RISKFRISKRIVNINGAR
Denna webbplats innehåller information om kryptovalutor, CFD-kontrakt och andra finansiella instrument och om mäklare, börser och andra enheter som handlar med sådana instrument. Både kryptovalutor och CFD: er är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar. Du bör noga överväga om du förstår hur dessa instrument fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar. FX Empire uppmuntrar dig att utföra din egen forskning innan du fattar något investeringsbeslut och att undvika att investera i något finansiellt instrument som du förstår inte helt hur det fungerar och vilka risker är det.