FXEMPIRE
Alla
Ad
Reklam
Reklam

Aktier

Land Väljare

USA
NYSE grundades 1792 och är den största börsen enligt marknadsvärde, samt handlar aktier för nästan 2,800 företag. Företag som är listade på NYSE inkluderar stora namn som Walt Disney, Verizon, Ford Motor, och Boeing. NASDAQ är ett sammansatt index som består av teknik, konsumenttjänster, hälsovård, samt finansiella aktier med huvudkontor i USA. Nästan 50% av dess index består av teknikaktier, där dess stora vikt mot teknik ger den extra uppmärksamhet. OTC (Over-The-Counter) är en process där säkerheter som inte är listade på NYSE kan handlas genom mäklarfirmor. Aktier som handlas OTC möter inte de lägsta kriterierna för att vara listade på NYSE, samt är vanligtvis mindre företag av denna anledning. Sådana företag refereras till som olistade aktier. Företag som Nestle SA handlas på OTC-marknaden i USA.
Österrike
Wiener Borse AG är den enda aktiebörsen i Vienna, Österrike. Börsen grundades 1771, vilket gör att den är en av världens äldsta. Austrian Traded Index (ATX) är det ledande index hos Wiener Borse AG, samt består av 20 aktier. Företag som är aktivt handlade inkluderar OMV AG, Raiffeisen International och Telekom Austria.
Belgien
Euronext Belgium (EURONEXTBE) är Belgiens enda aktiebörs. Deras huvudsakliga aktieindex är BEL20. Bland de listade företagen hittar vi kända och aktivt handlade företag som ABI, GBLB och Telenet Group.
Kanada
Canadian Securities Exchange, tidigare känd som Canadian National Stock Exchange, är en alternativ aktiebörs i Canada. För aktiemarknaderna så är de huvudsakliga index S&P/TSX60 och S&P/TSX Composite Indexes.
Danmark
OMX Nordic Exchange är även känd som Nasdaq Nordic. OMX Copenhagen 25 är de huvudsakliga aktieindex för Copenhagen Stock Exchange, vilket i sig är en del av Nasdaq Nordic. Bland de listade företagen hos OMX Copenhagen 25 så hittar vi Carlsberg Group och Danske Bank. Av dessa 25 så grundandes 6 av dessa på 1800-talet, där Carlsberg Group är den äldsta och grundades 1847.
Finland
OMX Nordic Exchange är även känt som Nasdaq Nordic. OMX Helsinki 25 är det huvudsakliga aktiemarknadsindex för Nasdaq Helsinki (tidigare känd som Helsinki Stock Exchange), vilket är en del av Nasdaq Nordic. Bland de listade företagen hos OMX Helsinki 25 så hittar vi Nokia och Nordea AB.
Frankrike
Euronext Paris (EURONEXTPAR) är Frankrikes enda aktiebörs. Bland de listade välkända och aktivt handlade företagen så hittar vi företag som Total, L'Oréal, Sanofi, Airbus och BNP Paribas. Det huvudsakliga aktieindex är CAC 40.
Tyskland
Frankfurt Stock Exchange är Tysklands enda aktiebörs, samt är bland världens 10 största aktiebörser enligt marknadsvärde. DAX30 är det huvudsakliga börsindex med listade företag som Adidas, BMW, Deutsche Bank, Deutsche Borse och Volkswagen.
Israel
Tel Aviv Stock Exchange är Israels enda offentliga aktiebörs, samt att TA-35 Index är deras huvudsakliga aktieindex. Företag listade hos TA-35 inkluderar Bank Hapoalim, Bank Leumi, International Flavors & Fragrances, NICE, och Teva.
Italien
Borsa Italia MTA som är Italiens enda aktiebörs, kallas även för Piazza Affari. Deras huvudsakliga aktieindex är FTSE MIB och FTSE Italia All-Share. Välkända företag listade på detta huvudsakliga aktieindex inkluderar Banco Generali, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, ST Microelectronics, och UniCredit Bank.
Nederländerna
Den kallades tidigare för Amsterdam Stock Exchange, samt är den enda aktiebörsen i Nederländerna. 121 företag är listade hos Euronext Amsterdam, exempelvis ABN AMRO Group, Air France-KLM, ING Groep, Royal Dutch Shell, och Unilever. AEX-index, härledd från Euronext Amsterdam, består av 25 av de mest frekvent handlade säkerheterna på börsen.
Norge
OMX Nordic Exchange är även känt som Nasdaq Nordic. Olso Stock Exchange är Norges enda aktiebörs, som även är en del av Nasdaq Nordic. OBX Index är det huvudsakliga aktiemarknadsindex för Oslo Stock Exchange, vilket i sin tur är en del av Nasdaq Nordic. Bland de listade företagen hos OBX Index är DNB, Equinor, samt Telenor.
Portugal
Euronext Lisbon (EURONEXTLISBON) är Portugals huvudsakliga aktiebörs. Deras huvudsakliga aktieindex är PSI20. Företag listade hos PSI20 inkluderar Banco Comercial Portugues, Energias de Portugal, Galp Energia och Jeronimo Martins.
Grekland
ASE eller ATHEX grundades 1876, samt har över 30 index och 120 företag listade, bland annat Piraeus Bank, Bank of Greece, och Hellenic Petroleum. Det är Greklands enda aktiebörs.
Irland
Euronext Dublin är Irlands huvudsakliga aktiebörs, där mer än 35,000 säkerheter är listade. ISEQ är det största index för aktiemarknaden, samt följer utvecklingen av företag (exkl. företag registrerade i UK) som är listade på Irish Stock Exchange. Företag som är listade hos ISEQ är bland annat AIB Group, Bank of Ireland, och Kerry Group.
Spanien
Bolsa de Madrid är Spaniens största och mest internationella aktiebörs. IBEX35 är det huvudsakliga aktieindex för Bolsa de Madrid. Bland de företag som är listade hos IBEX35 så hittar vi Banco Santander, Inditex, samt Telefonica.
Sverige
OMX Nordic Exchange är även känt som Nasdaq Nordic. OMX Stockholm 30 är det huvudsakliga aktiemarknadsindex för Stockholm Stock Exchange (Stockholmsbörsen), även känd som Nasdaq Stockholm, vilket i sin tur är en del av Nasdaq Nordic. Bland listade företag hos OMX Stockholm 30 så hittar vi Electrolux V, H&M B, Nordea Bank and Volvo B.
Storbritannien
London Stock Exchange grundades 1571 och är en av världens äldsta aktiebörser, samt har mer än 2,600 företag listade, från över 60 länder. Financial Time Stock Exchange 100, mer känd som Footsie (FTSE100) är det mest kända Index för aktiebörsen. Den består av de 100 största företagen, samt representerar ungefär 70% av LSE’s totala marknadsvärde. De företag som finns här inkluderar BP Plc, HSBC, GlaxoSmithKline, samt The London Stock Exchange Group.

Handla Med En Reglerad Mäklare

FXEMPIRE
FÖLJ OSS
VIKTIGA FRISKRIVNINGAR
Innehållet som tillhandahålls på webbplatsen innehåller allmänna nyheter och publikationer, vår personliga analys och åsikter och innehåll från tredje part, som endast är avsedda för utbildnings- och forskningsändamål. Det utgör inte och bör inte läsas som någon rekommendation eller råd att vidta några som helst åtgärder, inklusive att göra några investeringar eller köpa någon produkt. När du fattar något ekonomiskt beslut bör du utföra dina egna due diligence-kontroller, tillämpa ditt eget gottfinnande och rådfråga dina kompetenta rådgivare. Webbplatsens innehåll riktas inte personligen till dig, och vi tar inte hänsyn till din ekonomiska situation eller dina behov. Informationen på denna webbplats tillhandahålls inte nödvändigtvis i realtid och är inte nödvändigtvis korrekt. Priserna som tillhandahålls häri kan tillhandahållas av marknadsförare och inte av utbyten. Varje handel eller annat ekonomiskt beslut du fattar är på ditt fulla ansvar, och du får inte lita på någon information som tillhandahålls via webbplatsen. FX Empire ger ingen garanti angående informationen på webbplatsen och ansvarar inte för eventuella handelsförluster som du kan drabbas av på grund av användning av informationen på webbplatsen. Webbplatsen kan innehålla annonser och annat reklaminnehåll. och FX Empire kan få ersättning från tredje part i samband med innehållet. FX Empire stöder inte någon tredje part eller rekommenderar att använda någon tredje parts tjänster och tar inte ansvar för din användning av sådan tredje parts webbplats eller tjänster. FX Empire och dess anställda, befattningshavare, dotterbolag och intresseföretag är inte ansvariga och ska inte heller de hålls ansvariga för förlust eller skada till följd av din användning av webbplatsen eller beroende av informationen på denna webbplats.
RISKFRASKRIVNINGAR
Denna webbplats innehåller information om kryptovalutor, CFD-kontrakt och andra finansiella instrument och om mäklare, börser och andra enheter som handlar med sådana instrument. Både kryptovalutor och CFD: er är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar. Du bör noga överväga om du förstår hur dessa instrument fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar. FX Empire uppmuntrar dig att utföra din egen forskning innan du fattar något investeringsbeslut och att undvika att investera i något finansiellt instrument som du förstår inte helt hur det fungerar och vilka risker är det.